Mineralen Bibliotheek

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we informatie proberen te delen die een ieders gezondheid ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!

Informatie en toegeschreven werking:

Aardbeienkwarts:

Aardbeienkwarts bevordert het geven van liefde voor onszelf en anderen en geeft meer zelfvertrouwen, vreugde en maakt blij. Aardbeienkwarts vermindert innerlijke onrust en spanningen. Helpt bij benauwdheid en hart- en vaatziekten.

Sterrenbeeld: Weegschaal (23 September - 22 Oktober)
Chakra: Hart (4e)

Agaat:

Agaat helpt bij blaasontsteking en stimuleert de stofwisseling. De steen heeft een positieve werking op de blaas, de ogen en de bloedvaten. De steen helpt bij psychische spanningen en geeft een gevoel van veiligheid. Agaat vergroot het zelfvertrouwen en vermindert twijfel. Geeft rust en helderheid helpt tegen oorontstekingen, bij bevallen, koortslip, tegen griep, stimuleert wilskracht en werklust uithoudingsvermogen.  Maakt ontvankelijk voor universele liefde.

Sterrenbeeld: Tweelingen (22 Mei - 21 Juni)
Chakra:  Basis(1e), Zonnevlecht (3e)

Agaat Blauw:

Agaat blauw vermindert hoofdpijnen. Heilzaam voor hart en lever.Stimuleert de hersenfuncties. Tegen nekklachten, ondersteunt de schildklier en de baarmoeder. Goed voor de bloedvaten. Stimuleert de lever.
Tegen emotionele problemen en keelinfectie. Bij pijn tussen schouderbladen.


Sterrenbeeld: Vissen (20 Februari - 20 Maart)
Chakra: Voorhoofd (6e)

Agaat Boom:

Boomagaat  is geschikt om te gebruiken voor planten vanwege de voedende energie. Werkt sterk aardend en kalmerend. Geeft veiligheid en bescherming op gevoelsniveau. Geeft zelfvertrouwen en daadkracht, een gevoel van geborgenheid, brengt kalmte, rijpheid en psychische stabiliteit. Bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Tegen bacteriële infecties, versterkt het immuunsysteem. Helpt om verslaving en/of zelfdestructief gedrag te overwinnen die voortkomen uit de angst om niet goed genoeg te zijn. Ook schuldgevoelens, wrok, schaamte en jaloezie zijn met behulp van deze steen makkelijker onder ogen te komen en zo te overwinnen en te vergeven. Kan helpen tegen rugklachten die voortkomen uit confrontatie vermijdend gedrag, positief voor Alvleesklier, bij maagproblemen, bij ziekten van de aderen. Geeft kracht, volharding, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, maakt standvastig. Zuivert het energieveld en bevordert inzicht in positieve en negatieve ervaringen. Helpt om balans en wijsheid te vinden ten aanzien van besluiteloosheid, geeft evenwicht.

Sterrenbeeld: Maagd (24 Augustus - 22 September)
Chakra: Basis (1e)

Agaat Mos:

 

Agaat mos helpt bij oorontsteking, koortslip (herpes), griep, angsten, stress en hyperventilatie. Verlost je van oppervlakkigheden en vooroordelen. Helpt je om zorgen los te laten en te ontspannen. Geeft rust en helderheid, maakt bevalling makkelijker, stimuleert wilskracht en werklust, zorgt voor meer uithoudingsvermogen, opent het hart voor universele liefde, geeft energie en helpt om  beter te aarde. Heeft een positieve werking op de weerstand, het immuunsysteem, hart en bloedvaten, de longen.

Sterrenbeeld: Maagd (24 Augustus - 22 September)
Chakra: Basis (1e)Amazoniet:

Amazoniet is een steen die evenwicht brengt en balans. Van harmonie in jezelf en tussen mensen. Word gebruikt bij het oplossen van conflicten. Helpt om je eigen waarheid onder ogen te zien en daarbij je woorden in daden om te zetten. Helpt bij het overwinnen van angst voor confrontaties en oordelen. Ondersteunt bij herstel van allerlei lichamelijke aandoeningen. Beschermt tegen negatieve energie en elektromagnetische straling. Helpt het verminderen van stemmingswisselingen, negatieve energie, elektromagnetische straling, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma's, rouw, calciumtekort en weerstand. Versterkt de wil, zet je weer in je eigen kracht, heeft positieve werking op stofwisseling, de huid, tanden, ogen, de hersenen, thymus (zwezerik), het zenuwstelsel, hypofyse en intuïtie. Tegen schimmelziekten, jeuk, netelroos en contacteczeem. Bij kloven in handen en voeten. Bij winterhanden en voeten, bij gesprongen lippen.

Sterrenbeeld: Maagd (24 augustus - 22 September)
Chakra: Hart (4e), Keel (5e), Voorhoofd (6e)Amethist:

Amethist heeft een positieve werking op de bloedsomloop, bloedsamenstelling, hart en vaten, huidklachten, concentratie, spiritualiteit, intuïtie, gevoel van compassie en zijn zonder oordeel, de stilte in jezelf te vinden, acceptatie van verlies, wilskracht. Amethist heeft een verminderende werking op hoofdpijnen, migraine, infecties, menstruatie, whiplash, slapenloosheid, nachtmerries, diabetes, slecht werkende alvleesklier, stress, zenuwachtigheid. Helpt verdriet en heimwee verminderen, voor geestelijke en lichamelijke reiniging. Om spiritueel inzicht te verkrijgen.

Sterrenbeeld: Vissen (20 Februari - 20 Maart)
Chakra: Keel (5e), Kruin (7e)

Amethistkwarts:

Amethist met kwarts waarbij de kwarts de werking van de Amethist versterkt. Geeft bescherming en zorgt voor zuivering. Bevordert de spirituele helderheid, het besef van spiritualiteit en de erkenning van de geestelijke werkelijkheid. Geeft rechtvaardigheidsgevoel en een scherp oordelend vermogen en schept daarmee eerlijkheid en oprechtheid. Word gebruikt voor conflictbeheersing, acceptatie en innerlijke vrede. Bevordert de spirituele groei en geeft inzichten. Heeft een heilzame werking op hoofdpijnen, migraine, whiplash, slapeloosheid, nachtmerries, diabetes, slecht werkende alvleesklier, stress en nervositeit. Tegen hoofdpijn,  huidklachten en jeuk. Heeft een positieve werking op de bloedsomloop, bloedsamenstelling, het zenuwstelsel, ogen, longen, dikke darm, hart en vaten. Bevordert de concentratie, spiritualiteit, intuïtie, het gevoel van compassie en helpt de stilte in jezelf te vinden. Brengt acceptatie van verlies en versterkt de wilskracht. Amethistkwarts werkt reinigend op het lichaam maar is ook zeer geschikt voor het zuiveren van ruimtes. 

Sterrenbeeld: Tweelingen (22 Mei - 21 Juni)
Chakra: Keel (5e), Voorhoofd (6e)

Apatiet:

Apatiet heeft een verminderende werking op uitputting, vermoeidheid, prikkelbaarheid, agressiviteit, lusteloosheid, boosheid, zorgelijkheid, artritis, gewrichtsproblemen. B
evordert de eetlust, levenslust, geeft motivatie en vitaliteit, geeft geestelijke flexibiliteit, geeft rust bij een druk leven, versterkt de botten, kraakbeen en tanden, helpt bij genezing van botbreuken, zorgt voor een open houding, motiveert tot actie, ondersteund de vorming van nieuwe cellen, verzachtende werking op pijn. Spirituele leiding en zelfontwikkeling.

Chakra: Voorhoofd (6e)


Apachetraan:

Apachetraan, een vriendelijke variant van obsidiaan. Zorgt voor makkelijke(re) verbinding met emoties, helpen om oud zeer te zuiveren en te helen, ook uit vorige levens. Heeft een heilzame werking op bloedziektes, werkt koorts verminderend, gaat negatieve gedachtepatronen tegen, helpt tegen angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen, vermindert spierkrampen.Versterkt en zuivert het bloed, versterkt het immuunsysteem, geeft het lichaam vitaliteit en kracht, helpt om vreugde te vinden in fysieke ervaringen, geeft motivatie, geeft het besef van de waarde van het fysieke niveau, geeft je kracht en uithoudingsvermogen, stimuleren nagel en haargroei, verbetert opname van vitamine C, helpt bij artrose, bevordert genezing van botbreuken, bevordert vernieuwing van cellen, geeft rust bij een druk leven, helpt bij hoofdpijn.

Sterrenbeeld: Tweelingen (22 Mei - 21 Juni)

Chakra: Voorhoofd (6e)

Aqua aura:

Aqua aura is een kwarts met een blauwe glans die op kunstmatige manier ontstaat, helpt tegen alvleesklier ziekten, keelontsteking, tegen woede of angstaanvallen, stress, negatieve energie, vermindert belemmeringen. Heeft een positieve werking op de communicatie, bevordert zelfverwezenlijking, helpt bij het uiten van gevoelens. zorgt voor betere zelfexpressie, versterkt het immuunsysteem. Bij meditatie geeft aqua aura een intense en diepe rust. Versterkt de genezende krachten van andere kristallen.

Sterrenbeeld: Schorpioen (23 Oktober - 21 November)
Chakra: Hart (4e)

Aquamarijn:

Aquamarijn bevordert zelfexpressie, waarneming. Maakt volhardend, doelgericht en succesvol, brengt helderheid,  geeft vreugde en een ontspannen gevoel, zorgt voor afronden van zaken, leert omgaan met emoties. Heeft een gunstige werking op de ogen en op de schildklier, stimuleert groei bij kinderen. Helpt tegen Keelpijn, voorhoofdsholteontsteking, opgezwollen klieren, kroep, schildklierproblemen, auto-immuunziekten, allergieën, hooikoorts, bij woede, klachten aan de maag en lever.

Sterrenbeeld: Tweelingen (22 Mei - 21 Juni)
Chakra: Hart (4e), Keel (5e), Voorhoofd (6e)


Aragoniet:

Aragoniet is een helper bij het helen en in balans brengen van het emotionele lichaam en de geestelijke ontwikkeling. Aragoniet zorgt dat je sereniteit vindt in moeilijke omstandigheden en helpt je met het ontdoen van onderbewuste spanningen en kwetsuren uit het verleden. Aragoniet geeft flexibiliteit en tolerantie, helpt om je te concentreren, geeft moed, versterkt het immuunsysteem, verbetert vitaliteit en uithoudingsvermogen, reguleert de calciumstofwisseling, stimuleert spieractiviteit.
Aragoniet vermindert rusteloosheid, nervositeit en slapeloosheid, stabiliseert te snelle spirituele ontwikkeling, helpt bij spijsverteringsproblemen, helpt bij herstellen van botweefsel en bij het helen van botbreuken.

Sterrenbeeld: Steenbok (22 December - 20 Januari)
Chakra: Basis (1e), Heiligbeen (2e), Kruin (7e)

Atlantisiet:


Atlantisiet verlaagt het stressniveau, werkt pijnstillend en ontgiftend, helpt tegen spierpijn, kiespijn en menstruatiepijn, heeft positieve werking op dementie, Alzheimer, Parkinson en hernia, helpt tegen verlegenheid en nervositeit. Stimuleert begrip, beschermt tegen negativiteit. Atlantisiet geeft innerlijke rust, bevordert seksualiteit, werkt reinigend en ontgiftend, zorgt voor een positieve benadering, helpt bij het oplossen van geschillen, stimuleert te denken alvorens te spreken. Reinigend en ontgiftend.

Sterrenbeeld: Tweelingen (22 Mei - 21 Juni)
Chakra: Alle

Aventurijn groen:


Aventurijn groen zorgt voor blijdschap, optimisme en maakt levenslustig. Geeft zelfvertrouwen bij nieuwe situaties. Groene Aventurijn is voor veel mensen een gelukssteen en kan helpen bij het neerzetten van je doelen en bij het manifesteren van voorspoed. Helpt tegen eczeem, neusbloedingen, haaruitval en acné. Tegen eczeem, haaruitval, blozen. Helpt emoties te verwerken en bij mensen met aanrakingsproblemen.
Kan ingezet worden bij hartproblemen of wanneer je herstellende bent van een operatie of ziekte.

Sterrenbeeld: Ram (21 Maart - 20 April)
Chakra: Hart (4e)


Azeztuliet:


Azeztuliet is bekend als steen met engelen vibraties en de afstemming op hoge(re) vibraties, wordt gebruikt om het bewustzijn te vergroten, om te ontwaken, stimuleert Kundalini energie.  Helpt om schilden en blokkades te verwijderen, bij verwerking van diepe emoties,  ziekten te helen, bevordert celverjonging en celuitbreiding, bij chronische aandoeningen.

Sterrenbeeld: Kreeft (22 Juni - 22 Juli)
Chakra: Voorhoofd (6e), Kruin (7e)Barnsteen:
 

Barnsteen is gefossiliseerd, verhard dennenhars met soms insluiting van fossiele planten en/of insecten. Barnsteen (Engels: Amber) is een krachtige reinigende steen die negatieve energie tot positieve energie omzet. Barnsteen schenkt evenwichtigheid en stabiliteit. Versterkt een open en zorgeloze houding, maakt dat je vrolijk en vol zelfvertrouwen in het leven staat. Helpt bij Astma, reuma, tegen angst en fobieën. Bij schildklierproblemen, (chronische) Bronchitis en bij Hooikoorts of preventie van hooikoorts.

 

Barnsteen is heel erg zacht en licht en kan beschadigen of smelten onder invloed van zuren, oplosmiddelen en vuur. Kleine stukjes Barnsteen worden soms verhit en samengeperst tot een groter stuk voor verwerking in sieraden. Doordat natuurlijke barnsteen kostbaar is, wordt het nagemaakt van kunststof/hars.

Sterrenbeeld: Leeuw (23 Juli - 23 Augustus)
Chakra: Zonnevlecht (3e)Bergkristal:

Bergkristal staat  er om bekend dat het de werking van andere stenen versterkt. Hij werkt zuiverend en beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra's en brengt ze weer in balans. Bergkristal reguleert de energiestroom en geeft vitaliteit. Hij verlicht je van angsten en schenkt je innerlijke stabiliteit. Bergkristal helpt tegen allerlei kwalen. Helpt tegen depressies, bij hartklachten, werkt vitaliserend, bij rugklachten, tegen duizeligheid, tegen hoofdpijnen, bij buikkrampen en menstruatieklachten, zuivert de ruimte en het lichaam.

Sterrenbeeld: Steenbok (22 December - 20 Januari)
Chakra: Alle

Bergkristal Rood:


Rode Bergkristal, ook wel rode Kwarts genoemd, heeft naast de zuiverende en reinigende werking van Bergkristal ook door de combinatie van kwarts en ijzer een sterk aardende en vitaliserende werking. Werkt op de onderste chakra’s door deze te openen en tevens op de bovenste chakra’s, wat je zal helpen je (hoger) doel te manifesteren. Gelijk verbind hij deze aardechakra met de hogere waardoor de hogere energieën in het aardse lichaam geaard raken. Rode Bergkristal is een enorm krachtige healer. Hij wekt o.a. Kundalini energie op wat weer levenvreugde geeft. Tevens helpt hij je om een goed beeld van jezelf te krijgen. Hij kan helpen om allerlei blokkades op te heffen, met name op het gebied van seksualiteit, hij helpt bij gewichtsproblematiek en hij helpt bij het neutraliseren van woede.

Sterrenbeeld: Steenbok (22 December - 20 Januari)
Chakra: Alle


Borniet:


Borniet beschermend tegen negatieve gedachten en overtuigingen. Versterkt innerlijke wetten en staat voor sociale rechtvaardigheid. Leert obstakels te verwijderen, leert om relevante zaken te zien. Vermindert schadelijke gedachten. Bevordert sociale rechtvaardigheid, bevordert filtering wat niet relevant is, integreert lichaam, geest, emoties en ziel. Positief voor de stofwisseling, laat geniet. Ondersteunt bij Artritis, stopt zwellingen, laat spieren minder snel verzuren, positief voor de cel opbouw.

Sterrenbeeld:  Kreeft (22 Juni - 22 Juli)
Chakra: Voorhoofd (6e)

Blauwsteen (Blausfluss):


Wordt gemaakt door monniken en wordt ook wel Blauwsteen genoemd. Staat voor blijheid en positiviteit. Versterkt de positieve kanten en geeft levensvreugde. Fysiek werkt de steen op het hart, ogen en nieren. Het kan bloedarmoede, reuma en onrust verminderen. Werkt goed bij krampen en zorgt voor snelle heling. Geeft balans op je emotionele lichaam. Laat je leven zien zoals het is. 

Vermindert benauwdheid en verkramping op het borstgebied. Maag en darmkrampen. Bij angsten zeker aan te bevelen. Zorgt voor heling na operaties zodat sneller herstel plaatsvindt. Geeft meer balans op emotioneel en lichamelijk gebied. Maakt je vergevingsgezind naar andere mensen.

Sterrenbeeld: Alle
Chakra: Alle

Blauwe kwarts:

Positief voor alle organen, ondersteunt het hart, weldadig voor de longen, sterkt de milt, Tegen laag libido, depressies. Goed voor de bloedcirculatie.

Sterrenbeeld: Vissen (20 Februari - 20 Maart)
Chakra: Keel (5e)Bronziet:

Bronziet is een beschermende en aardende steen. Helpt met controle te krijgen over moeilijke situaties of levensfases, bevordert zelfvertrouwen en assertief optreden. Geeft een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Stimuleert ijzeropname in het lichaam Vermindert stress, chronische uitputting, krampen. Geeft controle, maakt assertief, magische beschermer, goed tegen pijn, verstrekt de zenuwen. Bij pijnen in het algemeen, laat herstellen bij uitputting.

Sterrenbeeld: Leeuw (23 Juli - 23 Augustus)
Chakra: Heiligbeen (2e), Zonnevlecht (3e)Calciet Blauw:

Calciet blauw helpt bij de groei in spirituele ontwikkeling, bevordert de concentratie. Helpt liefdevol te handelen. Vermindert de bloeddruk, pijn en overgevoeligheid. Bevordert zelfacceptatie, harmoseert het hartritme, bevordert de communicatie, werkt ontspannend.

Sterrenbeeld: Kreeft (22 Juni - 22 Juli)
Chakra: Keel (5e), Voorhoofd (6e)Calciet Groen:

Calciet groen versterkt reiniging en healing. Helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen, werkt motiverend en bevordert zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Haalt negatieve energie uit ruimten, helpt liefdevol te handelen en brengt gevoel en verstand in balans. Vermindert maagzuur, bloeddruk, overgevoeligheid, pijn. trekt succes aan, bevorderd de concentratie,  Helpt de stofwisseling, stimuleert het immuunsysteem.

Sterrenbeeld: Kreeft (22 Juni - 22 Juli)
Chakra: Hart (4e), Keel (5e)

Calciet Rood:


Calciet Rood verheft emoties, helpt tegen traagheid en lusteloosheid, Stimuleert ideeën. Verwijdert blokkades, bevordert groei, kwaliteit bloed, wondgenezing. Helpt de wilskracht. Vermindert constipatie en blokkades, traagheid en lusteloosheid. Vermindert negatieve energie. Vergroot het gevoel van ontspanning, laat studeren, tegen luiheid, maakt gemotiveerd. Stimuleert het hartchakra bij het openen. Resoneert met de basischakra's , versterkt het imuunsysteem, bevordert groei, verbetert kwaliteit van het bloed, zorgt voor soepele gewrichten.  Stimuleert wondgenezing. 

Sterrenbeeld: Kreeft (22 Juni - 22 Juli)
Chakra: Basis (1e), Hart (4e)Carneool:

Carneool is goed voor de spijsvertering, verhoogt de motivatie, creativiteit en vertrouwen. Leert te accepteren. Werkt kalmerend en heeft een positieve werking op de spijsvertering en nieren, spataderen, hielspoor, de vrouwelijke geslachtsorganen. Carneool vermindert nachtmerries, aangezichtspijnen, werkt goed tegen spierpijn,  fantoompijn, darmstoornissen, spierpijnen, diabetes. Carneool helpt tegen problemen van seksuele aard zoals frigiditeit en impotentie. De steen heeft een heilzame werking op gewrichtspijnen. Werkt kalmerend en verwarmend.

Sterrenbeeld: Maagd (24 Augustus - 22 September)
Chakra: Basis (1e), Zonnevlecht (3e)

Celestien:

 

Celestien vermindert hartproblemen. Brengt harmonie in relaties. Vermindert oog en oor problemen. Helpt tegen verkramping. Goed voor botten, weefsels en organen. Zorgt voor evenwicht. Bevordert meditatie en spirituele ontwikkeling.


Chalcedoon:


Activeert de basischakra, verbetert de opname van vitamine en mineralen. Een opbeurende steen, geeft meer zelfvertrouwen, standvastigheid, Brengt succes en stimuleert het vermogen om snel en pragmatisch problemen op te lossen. Beschermt tegen negatieve emoties van anderen zoals jaloezie en woede. Vermindert nachtmerries, aangezichtspijnen, werkt goed tegen fantoompijnen, darmstoornissen, spierpijnen. Helpt tegen problemen van seksuele aard zoals frigiditeit en impotentie. Heeft een heilzame werking op gewrichtspijnen en zenuwpijnen. Goed voor de spijsvertering, verhoogt de motivatie, creativiteit, vertrouwen. Leert je te accepteren. Werkt kalmerend en heeft een positieve werking op de spijsvertering en de nieren, spataderen en hielspoor, de vrouwelijke geslachtsorganen waardoor vruchtbaarheid bevorderd wordt. 

 Chrysocolla:

Chrysokolla heeft een positieve werking op evenwichtigheid, ontspanning, energie. Ondersteunend bij heftige emoties. Heilzaam bij bloeddruk, reuma, koorts, brandwonden en krampen.
Bevordert evenwichtigheid, ontspanning en energie. Helpt gevoelens te uiten, helpt emotionele mensen, schenkt vergevende energie.

Chakra: Hart (4e), Keel (5e)


Chrysopraas:


 

Chrysopraas staat voor geestelijke groei. Het geven van vertrouwen en geborgenheid. Positieve werking bij liefdesverdriet en relatieproblemen. Geeft geborgenheid en verminderd onrust. Werkt heilzaam bij huidaandoeningen, hoge bloeddruk, alvleesklier, lever. Werkt bevorderend op de zintuigen. Vermindert onrust en werkt heilzaam bij huidaandoeningen, hoge bloeddruk, alvleesklier en lever.Stimuleert de geestelijke groei, vertrouwen, geborgenheid. 


Citrien:

Citrien staat voor openheid, levenslust, levensmoed en vitaliteit. Stimuleert zelfexpressie en voorkomt faalangst en geeft concentratie. Werkt heilzaam bij zenuwen, maag, milt, en alvleesklier, helpt bij diabetes, bevordert de bloedcirculatie en tegen zwaarmoedigheid.

Sterrenbeeld: Ram (21 Maart - 20 April)
Chakra: Zonnevlecht (3e) 

Dolomiet:

Dolomiet geeft kalmte en gevoel van veiligheid (bij kinderen), brengt je weer in evenwicht. Stimuleert het hartcentrum, helpt om mededogen, liefde en waardering te ervaren. Heeft een helende werking bij j fysieke vergiftigingsverschijnselen en ziekte. Je kunt er baat bij hebben, wanneer je wenst af te vallen, om deze steen bij je te dragen. Hij reguleert de stofwisseling en eetlust. Kalmeert het zenuwstelsel en verminderd stress gevoelens. Werkt goed tegen angst en woede, stress en hoofdpijn, trombose, tegen krampen in het algemeen, vermindert dichtslibben van bloedvaten, verzacht spierpijn, heling van de botten, helpt bij het overwinnen van schadelijke gewoontes zoals eet, seks of drugsverslaving, bij kinderen goed te gebruiken tegen nachtmerries en driftbuien. Goed voor het bloed en heeft een zuiverende en ontgiftende werking op de lever, Reguleert spijsvertering en stofwisseling, verbetert de calciumhuishouding, geeft evenwicht, kalmte en stabiliteit.

Sterrenbeeld: Vissen (20 Februari - 20 Maart)
Chakra: Hart (4e)Dumortieriet:

Dumortieriet kan helpen met focussen of concentreren. Word gebruikt om heldere verbinding en intuïtieve vermogens te openen of te versterken. Een uitstekende steen om in te zetten wanneer je behoefte hebt aan hogere leiding in je leven. Stimuleert het hogere denken en visionaire vermogens. Vermindert angsten, helpt tegen depressie, nervositeit, stress, verslaving, vermindert hoofdpijn, krampen, kolieken, diarree, misselijkheid, braken, vermindert hoofdpijnen, helpt tegen paniek aanvallen, kalmeert bij zonnebrand, vermindert overgevoeligheid. Kan helpen het leervermogen te vergroten, geeft mentale discipline, innerlijke leiding en inzicht, bevordert de wilskracht bevordert geduld en moed.Bij het stoppen van een verslaving, maakt minder verlegen.

Sterrenbeeld: Leeuw (23 Juli - 23 Augustus)
Chakra: Voorhoofd (6e), Kruin (7e)Epidoot:

Epidoot heeft een regenerende werking en ontgift je van negatieve aura-energie. Laat inzien dat het geen zin heeft om in een slachtofferrol te gaan zitten vol met zelfmedelijden en zelfkritiek. Helpt je om je eigenwaarde op te krikken en jezelf te accepteren zoals je bent. Zo kun je weer ten volle van het leven genieten en wordt je identiteitsgevoel versterkt. Werkt goed tegen uitputting en overbelasting door stress en vermoeidheid. Helpt tegen verdriet/smart en frustratie om onhaalbare doelen te volgen waardoor alleen maar teleurstelling zal volgen. Heeft een positieve werking op de lever, de gal en de spijsvertering. Geeft een betere conditie en verhoogt de weerstand. Brengt geluk en inzicht ten aanzien van je eigen capaciteiten en helpt je om je zwakheden te accepteren. Fluoriet blauw:

Fluoriet blauw staat voor interesse, gerechtigheid, nuchterheid en rust. Helpt bij frustratie, teleurstelling en loslaten. Heeft een heilzame werking bij hoesten, heesheid, houding, peesknopen. Tegen verkoudheid. Bevordert het geheugen, concentratie en rationeel denken. Verlicht bij reuma en artristis. Bij voorhoofdsholteontsteking. Vermindert twijfel, verwarring, mentale instabiliteit. Bevordert geheugen, concentratie, rationeel denken, informatie verwerking, maakt de geest helder en sterk, positieve werking op ogen, oren, neus, keel.

Sterrenbeeld: Vissen (20 Februari - 20 Maart)
Chakra: Voorhoofd (6e)Fluoriet groen:

Fluoriet vermindert nekpijn, schouderpijn (spanning), zenuwpijnen, gewrichtspijnen (artritis) reuma, duizeligheid, vermindert ook elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en telefoons).Fluoriet bevordert het concentratievermogen, innerlijke rust en is heilzaam voor botten, tanden, spataders, puistjes rimpels, slijmvliezen, ademhalingswegen. Verlicht innerlijke spanning, migraine, reisziekte, tegen misselijkheid.

Sterrenbeeld: Steenbok (22 December - 20 Januari)
Chakra: Basis (1e), Heiligbeen (2e), Hart (4e)

Fluoriet paars:

Fluoriet paars staat voor hoop. Goed voor het gehoor. Helpt bij krampen en griep. Tegen fibromyalgie. Stilt emotionele huilbuien.

Sterrenbeeld: Vissen (20 Februari - 20 Maart)
Chakra: Keel (6e)


Girasol (Gyrasol):

Gyrasol, ook wel Hyaliet of wateropaal genoemd, is een steen die zelfgenezende vermogen van het lichaam stimuleert. Geeft innerlijk rust en verschaft inzicht over wat er in je onderbewustzijn speelt. Remmingen, obstakels en angsten worden zo op een zachte manier naar het oppervlakte gebracht zodat je deze kunt helen.
Werkt bevrijdend en schenkt je rust, Helpt tegen opgezwollen klieren, de ziekte van parkinson, infecties, koorts, maag en darmproblemen en problemen aan de bijnieren. Vermindert bloedarmoede, verlaagd hoge bloeddruk en helpt tegen problemen aan de luchtwegen en de longen, tegen griep. Geeft innerlijke rust, zuivert en helpt het geheugen. Is goed voor het libido en bevrijd je van remmingen en obstakels. S
chenkt passie en liefde. Maakt vrolijk en spontaan, je voelt je creatiever en levenslustiger. Reguleert de bloedlichaampjes en schenkt meer vitaliteit. Helpt de huid zich te herstellen. Voorkomt heimwee. Laat dromen minder confronterend zijn.

Sterrenbeeld: Stier (21 April - 21 Mei)
Chakra: Voorhoofd (6e)


Git:


Git is een aardende steen, verwijdert negatieve energieën en verlicht angsten, werkt bij migraine, epilepsie, verkoudheid, vermindert klierzwelling, maagpijn en verlicht menstruatieklachten.
Helpt om negatieve ervaringen achter te laten en bij tot jezelf komen en zuiver te leven. Git ondersteunt lever en nieren.

Sterrenbeeld: Steenbok (22 December - 20 Januari)
Chakra: Basis (1e)


Gouden driehoek:

Amethist, Bergkristal en Rozekwarts vormen samen de "Gouden driehoek". De drie stenen hebben elk hun eigen kracht, in combinatie werken ze versterkend op elkaar om de "negatieve" energie in bijvoorbeeld in huis of kamer om te zetten in "positieve" energie om balans, harmonie, een prettige liefdevolle sfeer te brengen.Goudsteen rood (GoldfluB):

Goudsteen is een kunstmatige steen, gemaakt met Koper en Gouddeeltjes die voor het glittereffect zorgen. Helpt tegen (ernstige) slapeloosheid, constante misselijkheid, stimuleert zicht gevende dromen, verbetert het gezichtsvermogen, voor beter ontwaken bij narcose, bij chemotherapie en longproblemen. Helpt bij langdurige stress.

Sterrenbeeld: Weegschaal (23 September - 22 Oktober)
Chakra: Heiligbeen (2e), Zonnevlecht (3e)

 

Hematiet:

Hematiet is een effectieve steen om je te doen aarden. Hematiet kan je helpen om praktisch te denken. Hematiet kan het auraveld weer in evenwicht brengen. Hematiet bezit zowel de mannelijk als vrouwelijke polariteiten, yin/yang, positief en negatief. Hematiet helpt je om met tegenstellingen om te gaan en evenwicht/balans hierin te vinden. Hij geeft je kracht en moed, maakt je standvastiger en verbetert het geheugen en de concentratie. Hematiet stimuleert de opname van ijzer in het bloed. Hematiet helpt tegen aambeien en neusbloedingen, bij kramp in de benen, bloedarmoede, voor goede bloedcirculatie en helpt bij slapeloosheid en geeft zelfvertrouwen.

Sterrenbeeld:  Weegschaal (24 September - 23 Oktober)

Chakra:  Basis (1e)

Howliet:

Howliet helpt om de hersenhelften te harmoniseren en bevordert de intuïtie en creativiteit. Howliet ondersteunt het geheugen en helpt je bij het studeren, maakt leergierig. Howliet brengt geduld en verdraagzaamheid met zich mee. Howliet werkt ontspannend en is goed tegen stress. Beschermt tegen nachtmerries en geeft verlichting bij spanningshoofdpijn. Howliet helpt bij huidwondjes, verlicht huidirritaties en verminderd jeuk bij insectenbeten. Helpt bij slaapproblemen, tegen nagelbijten en  helpt bij minderwaardigheidscomplex en helpt minder kritisch te zijn. Howliet heeft een positieve werking op de tanden en het skelet.

Sterrenbeeld: Tweelingen (22 Mei - 21 Juni)
Chakra: Alle


Hyperstheen:


Hyperstheen is een krachtig zuiverende, aardende en beschermende steen om bij jezelf te blijven, om negatief om te zetten in positief. Beschermt bij het (sjamanistisch) afreizen naar de benedenwereld. Zorgt voor innerlijke kalmte, maakt assertief en besluitvaardig. Helpt bij onzekerheden en/of angsten. Hij helpt je bij het zuiveren van negatieve energie in en om je heen. Helpt om diepgewortelde blokkades onder ogen te komen zodat je ze kunt opruimen. Tegen stress, bij maagzuur, versterkt de zenuwen, bij rugklachten en bij uitputting. verbetert opname van ijzer in het bloed.

Sterrenbeeld: Weegschaal (23 September - 22 Oktober)
Chakra: Basis (1e)Jade:

Jade is een zuiverende en beschermende steen. Jade brengt voorspoed en harmonie en zorgt voor balans, geluk en welvaart. Tevens bevorderting van liefde verzorging en tolerantie.  Jade bevordert zelfredzaamheid  en zelfverwezenlijking en helpt om irritaties, prikkelbaarheid los te laten. Jade beschermt tegen negatieve invloeden van buiten en help bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Jade helpt bij maagzuur, tegen ongeluk, versterkt de maag, bijnieren en is goed voor de spijsvertering

Sterrenbeeld: Ram (21 Maart - 20 April)
Chakra: Hart (4e)


Jaspis Breccie:


Jaspis breccie zorgt ervoor dat je actief in het leven staat. Werkt aardend en geeft wilskracht. Helpt bij het doorbreken van blokkades bij de onderste chakra's, bevordert de energiestromen. Voorziet het lichaam van warmte en energie. Ondersteunt bij het aangaan van onrechtvaardigheid, helpt in moeilijke tijden ook waarbij het aangaan van een conflict onvermijdelijk is. Verminderd (het gevoel van) terneergeslagenheid wanneer je denkt een strijd te hebben verloren. Heeft een heilzame werking op het bewegingssysteem zoals heupen en knieën. Zorgt voor dynamiek en actie, heeft een zelfhelende kracht dat goed is voor de lever, de doorbloeding en de bloedsomloop. Stimuleert en vitaliseert lichaam en geest, sterk ontgiftende werking. 

Sterrenbeeld: Leeuw (23 Juli - 23 Augustus)
Chakra: Hart (4e)Jaspis Cappucino:

Cappuccino jaspis helpt om doelgericht aan het werk te gaan zonder afleiding. Dit zorgt voor een efficiënte werkhouding wat het prestatievermogen ten goede zal komen. Helpt om in je eigen kracht te gaan staan en zo allerlei blokkades te doorbreken. Gaat ontstopping tegen en helpt tegen brandend maagzuur en misselijkheid veroorzaakt door stress. Brengt innerlijke rust. Maakt standvastiger en verhoogt het prestatievermogen. Helpt om efficiënt te werk te gaan. Versterkt het functioneren van de darmen en de maag. Bevordert ontslakking en stoelgang. Jaspis Kamballa:

Jaspis kamballa heeft een zuiverende werking op het fysieke lichaam en bevordert de vruchtbaarheid bij vrouwen. Geeft krachtige energie, tegen zelfmedelijden, geeft psychisch evenwicht, stelt open voor het nieuwe, laat het oude vergeten. Maakt alert en creatief, waarbij je jezelf op kunstzinnige wijze kunt ontplooien en persoonlijke groei doormaakt. Helpt om destructief gedrag en patronen te doorbreken en bij het overwinnen van verslavingen, Zorgt voor ontgifting van zware metalen uit organen en weefsel en helpt tegen blaasontsteking.

Sterrenbeeld: Schorpioen (23 Oktober - 21 November)
Chakra: Alle

Jaspis Polychroom:

Jaspis Polychroom schenkt stabiliteit en balans. Verlicht blaasontsteking, tegen boulimia. Verlicht oorsuizen, epilepsie. Reguleert de menstruatie, tegen wratten. Maakt de huid zuiverder. Erg in zwang bij healers door zijn sterke eigenschappen.

Sterrenbeeld: Leeuw (23 Juli - 23 Augustus)
Chakra: Zonnevlecht (2e)

Jaspis Rood:


Rode jaspis versterkt de vitaliteit, emotioneel evenwicht, persoonlijke integriteit en levensvreugde. Ondersteunt het kundalini kanaal waardoor alle chakra's geactiveerd en gereinigd worden wanneer dit gebeurt voelt het als een enorme boost op je lichaam en geest. Activeert seksualiteit en creativiteit. Kan je geheugen verbeteren, om beter dromen of andere innerlijke ervaringen te herinneren. Helpt bij koorts, langdurige zieken, bevordert wilskracht en doorzettingsvermogen, verbetert het evenwichtsgevoel en de bloedsamenstelling.

Sterrenbeeld: Ram (21 Maart - 20 April)
Chakra: Basis (1e), Heiligbeen (2e)

K2 met azuriet:

K2 met azuriet bevat graniet van de berg K2 in Pakistan met daarin bolletjes van blauwe azuriet. De krachtige blauwe steen is erg geliefd, opent het derde oog en de kruinchakra. Geeft inzichten en de mogelijkheid deze direct door te voeren. 'Soul Retrieval' is ook één van zijn kwaliteiten. Geeft de kans weer 'heel' te worden en trauma's te verwerken om weer volledig geaard in je lichaam te zijn. Een steen die eenheid bevordert Helpt controle over je emoties (terug) te krijgen en weer gecentreerd en verbonden te voelen.
Helpt tegen Keelpijn, tanden/kiespijn, nierproblemen, galblaasontsteking, problemen met lever, milt, schildklier, botten, angsten, fobieën, stress, verdriet, migraine, oorsuizingen, verhelpt duizeligheid en problemen met de hersenen. Reinigt het lichaam, geest en chakra's. Stimuleert psychische en intuïtieve ontwikkeling. Werkt ontgiftend en verbetert het reactievermogen en waarnemingsvermogen. Zorgt ervoor dat je helder en geconcentreerd blijft hij het studeren. Heeft een gunstig effect op leerprocessen en het geheugen. Sterkt de tanden. Gaat ontstaan van een fobie tegen, positief voor botten.

Sterrenbeeld: Waterman (21 Januari - 19 Februari)
Chakra: Voorhoofd (6e), Kruin (7e)

Kattenoog:


Kattenoog is een inzichtgevende steen die stimuleert om meer bewust te zijn van je eigen kunnen. Leert je jouw grenzen te herkennen en te stellen. Helpt om de samenhang van complexe situaties te begrijpen. 

Heeft een heilzame werking op de nieren, schildklier en pijn aan de zenuwen. Helpt tegen vermoeidheid, hoge bloeddruk. Versterkt het immuunsysteem en de stofwisseling. Geeft je gevoel van onafhankelijkheid, brengt inzicht en leert om vanuit je bewustzijn grenzen te stellen.  

Sterrenbeeld: Ram (21 Maart - 20 April)
Chakra: Basis (1e), Zonnevlecht (3e), Kruin (7e)


Labradoriet:

Labradoriet staat voor zelfreflectie, waarheid en intuïtie. Heeft een beschermende werking tegen negatieve invloeden van buitenaf, bevordert spiritualiteit op alle niveaus, heeft een herstellend effect op de aura. Helpt om in contact te komen met het onderbewustzijn en inzicht te verkrijgen in patronen en overtuigingen, waarmee deze doorbroken kunnen worden. Beschermd tegen illusies, vermindert angst, versterkt de fantasie en creativiteit, geeft realistische kijk op het leven.

Vermindert de gevoeligheid voor kou. Werkt heilzaam bij verkoudheid, te hoge bloeddruk, reuma, jicht, botontkalking, bij vastzittende spieren, overspannenheid, groeistoornissen, opvliegers en menstruatieklachten. Geeft zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen, werkt kalmerend en reguleert de stofwisseling. 

Sterrenbeeld: Schorpioen (23 Oktober - 21 November)
Chakra: Zonnevlecht (3e), Kruin (7e)Lapis Lazuli:

Lapis Lazuli bevordert de creativiteit, objectiviteit, optimisme. Maakt eerlijk en oprecht en helpt om op een waarheidsgetrouwe wijze te communiceren, geeft mensenkennis, laat je je mening uitspreken. Stimuleert visualisatie en helderziendheid. Helpt belemmerende gedachten en patronen te doorbreken en daarmee overspannenheid of depressie tegen te gaan. Lapis Lazuli heeft een heilzame werking bij allerlei keelaandoeningen zoals keelontsteking, bronchitis, aften, keelpijn en amandelen.

Sterrenbeeld: Boogschutter (22 November - 21 December)
Chakra: Voorhoofd (6e)

Larimar:

Larimar is een krachtige spirituele steen die het mogelijk maakt om in verbinding te komen met godinnenenergieën. Een sterk emotioneel reinigende steen die je vrouwelijke energie doet ontpoppen. Schept innerlijke rust, zorgt voor helderheid en balans. Helpt om je diepste angsten en schuldgevoelens en extreme emoties aan te gaan en zelfdestructief gedrag en blokkades op te heffen en uit de slachtofferrol te stappen.
Larimar is een waardevol hulpmiddel bij zwangerschap en de bevalling. Werkt vertroostend en helpt om je gevoelens en verlangens te uiten.  Helpt tegen angst, stress, schuldgevoel en allerlei extreme destructieve emoties. Heft blokkades op en helpt tegen verslavingsgevoeligheid. Heeft een heilzame werking op keelpijn en keelontsteking, verlicht pijn, griep, verkoudheid, koorts en druk op de borst. Werkt bloeddrukverlagend, helpt tegen infecties en verminderd overtollige slijmproductie.  Werkt kalmerend, verkoelend en vertroostend.


Sterrenbeeld: Vissen (20 Februari - 20 Maart)
Chakra: Keel (5e), Voorhoofd (6e), Kruin (7e)Lepidoliet:

Lepidoliet schenkt emotioneel evenwicht en heling, ontspanning en sereniteit. Helpt om grenzen te stellen, wat innerlijke rust zal geven. Versterkt het immuunsysteem en werkt ontgiftend. Heeft een positieve invloed op de huid, vermindert symptomen van stress, hyperactiviteit, slapeloosheid en depressie. Lepidoliet werkt zuiverend en kalmerend waardoor dwangstoornissen, angsten, zorgen en nachtmerries afnemen. Heeft een heilzame werking op gewrichts- en zenuwpijnen, hooikoorts, tegen allergieën in het algemeen, verlicht bij artritis, ondersteunt bij Ischias, spit en reuma.

Sterrenbeel: Weegschaal (23 September - 22 Oktober)
Chakra: Alle


Maansteen Wit:

Witte maansteen geeft universele bescherming en staat voor vrouwelijkheid en heeft een sterke connectie met de maan en de cycli. Werkt kalmerend, stimuleert intuïtie en vruchtbaarheid, laat open staan voor ingevingen en spontane impulsen, vermindert oogklachten, bevordert spirituele ontwikkeling, voor helderheid van geest, bij emotionele trauma's. Helpt bij (pre)menstruale klachten en de overgang, zorgt voor balans in het hormonale stelsel. Tegen slapeloosheid, slaapwandelen, werkt ontgiftend en tegen maanziekte. Vermindert depressiviteit en vocht vasthouden. Versterkt opmerkzaamheid, alertheid en is inzichtgevend. Heeft een positieve werking op organen, bloed en bloedvaten, spijsvertering, voortplantingsorganen en hormoonstelsel.

Sterrenbeeld: Ram (21 Maart - 20 April)
Chakra: Keel (5e), Kruin (7e)


Magnesiet:


Magnesiet, steen van ontspanning en innerlijke rust. Maakt optimistisch en zorgt voor een positieve, eerlijke kijk naar jezelf. Maakt geduldig en bevorderd je luisterend vermogen. Leert zelfacceptatie en houden van jezelf, zo kun je de liefde weer schenken aan anderen en met volledige aandacht er voor die ander zijn. Verminderd nervositeit, angst en geprikkeldheid. Verzacht hoofdpijn of migraine, werkt kramp opheffend. Helpt tegen pijn van gal en nierstenen, breekt cholesterol af, verminder bloedstolling en helpt tegen ader- en weefselverkalking, kan daardoor hartklachten verminderen of helpen te voorkomen. Bevorderd de opname magnesium, is goed voor botten en gebit, goed voor de spijsvertering en stoelgang, versterkt de maagwand. Werkt ontgiftend en spierontspannend, heeft een positieve werking op de vetstofwisseling. Geeft je een geduldige, eerlijke en positieve houding. 

Sterrenbeeld: Ram (21 Maart - 20 April)
Chakra: Hart (4e), Voorhoofd (5e), Kruin (6e)

Malachiet:

Malachiet bevorderd de fantasie, ontneemt remmingen en schaamte. Maakt besluitvaardig en avontuurlijk en versterkt het inlevingsvermogen in anderen. Stimuleert de seksualiteit, fantasie en gevoelsleven.  Versnelt informatieverwerking, activeert de hersenen en het denken. Bevordert een intensief en passievol leven (te hebben). Reinigt en brengt balans in de chakra;'s. Helpt bij trauma verwerking en bevordert de intuïtie, om belemmerende gedachten en vastgeroeste patronen te doorbreken. Absorbeert negatieve energie en beschermt tegen straling. Het is een krachtige steen, gebruik met mate.  Heeft een heilzame werking bij krampen, menstruatieklachten, botbreuken, astma, artritis, reuma en  artrose, verstuikingen, gewrichtspijnen. Heeft een positieve werking op de lever en zenuwen, werkt ontgiftend.Vermindert wagenziekte en duizeligheid. Werkt bloedzuiverend en helpt bij hoge bloeddruk, wonden, kiespijn en bij dyslexie. Stimuleert maag en dikke darm, spijsvertering.

Sterrenbeeld: Steenbok (22 December - 20 Januari)
Chakra: Zonnevlecht (3e), Hart (4e), Keel (5e)

Mokaiet:

Mokaiet is een jaspis soort. Kan helpen bij het communiceren op telepathisch niveau. Helpt om weer elektromagnetische energieën van de aarde aan te voelen en die samen te laten vloeien met de eigen energie. H
elpt om oude patronen uit de genetische codering op te ruimen. Herstelt het fysieke lichaam en gaat veroudering tegen op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. 

Bevordert de behoefte aan afwisseling, maakt avontuurlijk en flexibel. Bevordert flexibiliteit, geeft levendigheid Zuivert het bloed en bevordert de genezing van wondjes. Ondersteunt het proces van zwangerschap en voortplanting in zijn algemeenheid. Zuivert lever en milt, geeft vitaliteit, versterkt immuunsysteem.

Sterrenbeeld: Leeuw (23 Juli - 23 Augustus)
Chakra: Alle


Obsidiaan zwart:

Zwarte obsidiaan is een krachtige verwijderaar van negatieve energieën uit jezelf en je omgeving. Hij reinigt het auraveld van disharmonie, negatieve aanhechtingen en gevoelens zoals wrok en woede, angst en hebzucht. Zijn energie is beschermend. Zwarte obsidiaan geeft je inzicht in de patronen die hebben geleid tot verslaving, zelfverwijt of andere onwenselijke gedragingen en helpt je te accepteren en te helen. 
Helpt bij hoge bloeddruk, bevordert herstel huid na verwonding, bij verkoudheid en griep, bij koude handen en voeten, verbeterd de doorstroming.

Sterrenbeeld: Boogschutter (23 November - 21 December)
Chakra: Basis (1e)

Onyx zwart:

Onyx helpt om te focussen en standvastig op je doel af te gaan. De steen van innerlijke kracht die je uithouding, discipline en doorzettingsvermogen vergroot. Onyx zet je met beide benen op de grond en geeft je de wilskracht en discipline om je ideeën te verwezenlijken. Werkt goed tegen stress en zorgt ervoor dat je niet afgeleid wordt van je doelen of dat je je door anderen te laten beïnvloeden. Heilzame werking bij problemen aan het gehoor, botbreuken en zenuwpijnen. Stimuleert zelfverwezenlijking en analytisch denken, de logica. Helpt om een nuchtere en realistische blik te werpen op problematiek. Tegen maagzuur, laat wonden sneller genezen. Heeft een positieve werking op het immuunsysteem en draagt bij aan het afvoeren van afvalstoffen. Goed voor nieren, blaas, gebit, nagels, huid, botten, voeten en benen. 
 

Sterrenbeeld: Leeuw (23 Juli - 23 Augustus)
Chakra: Basis (1e), Zonnevlecht (3e)

Opaal Groen:

Opaal Groen staat voor verbetering van relaties en geeft inzicht. Tegen angsten, reguleert het hartritme. Helpt herstellen na ziekte. Ondersteunt spirituele ontwikkeling. Scherpt het verstand. Tegen uitputting en ondersteunt de longen.

Sterrenbeeld: Kreeft (22 Juni - 22 Juli)
Chakra: Hart (4e), Kruin (7e)

Opaal Wit:


Opaal komt in veel verschillende kleuren en soorten. Algemene werking van opaal is bescherming en zuivering. Schenkt vrolijkheid en optimisme. Opaal is de steen van de liefde en schenkt passie en helpt (weer) te genieten van seksualiteit. 
Opaal wit maakt levenslustig en helpt om mooie dingen (zoals kunst, muziek) te waarderen. Versterkt de eigen creativiteit en originaliteit. W
erkt over het algemeen goed tegen infecties, is koortsverlagend, heeft een heilzame werking op de bijnieren voor wat betreft de productie van insuline. Kan ook de symptomen van de ziekte van Parkinson vertragen. Bevordert het zelfgenezende vermogen en werkt zuiverend. Heeft een positieve werking op het geheugen. Tegen ontsekingen, cystes, Fistels, aften in de mond, helpt bij ontstoken tandvlees, bloeddrukverlagend, brengt helderheid, schenkt spiritualiteit.

Sterrenbeeld: Kreeft (22 Juni - 22 Juli)
Chakra: Kruin (7e)Opaliet:

Opaliet is een synthetische steen. Het is een Opaalhoudende steen en heeft daarom wel de algemene werking van Opaal. Naast deze algemene werking bevordert hij ook het sociaal zijn en helpt hij je om je zonder angsten maar juist zelfverzekerd in groepen te bewegen. Hij stimuleert hiermee de omgang met anderen. Opaliet bevordert het zelfgenezende vermogen en werkt zuiverend. De steen heeft een positieve werking op het geheugen en de longen. Opaliet zorgt dat je op een heldere manier de dingen kunt benaderen, verlicht en werkt opbeurend. De steen maakt de spieren soepel, ontspant en verwarmt het lichaam. Opaliet brengt mensen samen, maakt betrokken, maakt begripvol, voor zelfreflectie

Sterrenbeeld: Boogschutter (23 November - 21 December)
Chakra: Keel (5e), Kruin (7e)Palo Santo (heilig hout):

Palo Santo (Bursera Graveolens) is een typische boom die voorkomt aan de kust van de stille Zuidzee van Centraal Zuid-Amerika. De boom staat ook bekend onder de naam "Heilig Hout" omdat zijn bloesem ontstaat gedurende de kersttijd. Het hout is heel erg herkenbaar aan zijn ongeëvenaarde geur. Palo Santo bomen worden gekapt onder toezicht van de regering door de inwoners van de Zuid Amerikaanse jungles. Het hout word van de grond "geoogst" pas 4 tot 10 jaar nadat de boom dit op natuurlijke wijze heeft losgelaten. Het is tijdens deze periode dat het hout als het ware rijpt en de genezende werking schenkt aan het parfum van het hout.

Palo Santo wordt vaak gebruikt voor meditatie, zuivering, het verbeteren van de energiestroom in het lichaam, het afweren van slechte energie, ongeluk en calamiteiten.

De Palo Santo is compleet zuiver (puur hout). Je kunt ze in korte tijd aansteken, van een paar seconden tot aan een minuut. Terwijl het hout verbrand zal de ruimte zich vullen met een zoete, harsachtige geur. Een klein beetje hout verbranden geeft een vredig, warme atmosfeer en geeft je een fijne en relaxte stemming.

Prasem:

Prasem maakt rustig en heeft een kalmerende werking op lichaam en geest. Maakt zachtmoedig, kalmerend, nuchter en praktisch. Vermindert agressie en opvliegendheid of emotionele uitbarstingen. Heeft een heilzame werking op blaasziekten en werkt koortsverlagend. Werkt verzachtend bij brandende pijn, uitslag, zonnebrand en/of zonnesteek, verlicht kneuzingen, verzwikkingen en huidproblemen.

Sterrenbeeld: Boogschutter (22 November - 21 December)
Chakra: Hart (4e)

Prehniet:

 

Prehniet helpt tegen stofwisselingsziekten en vermoeidheid. Stimuleert ontgifting en het opruimen op fysiek en psychisch niveau. Vermindert vermijdingsgedrag, nachtmerries, fobieën en angsten. Helpt tegen hyperactiviteit, met name bij kinderen, tegen angsten. Heeft een heilzame werking op jicht, pijnlijke schouders/borst en vermindert bindweefsel gezwellen. Helpt bij de eliminatie van toxinen. Bevordert acceptatie van jezelf en van anderen. Versterkt de zintuigen en het analytische denkvermogen. Biedt ondersteuning bij het afvallen doordat hij de stofwisseling stimuleert en gifstoffen helpt af te voeren. Heeft een positieve werking op de nieren, longen, de thymus, de blaas en reinigt het bloed. De steen schenkt je onvoorwaardelijk liefde, rust en vrede. 

Sterrenbeeld: Weegschaal (23 September - 22 Oktober)
Chakra: Heiligbeen (2e), Hart (4e)Pyriet:

De algemene werking van pyriet is dat het een inzicht gevende steen is die je zelfkennis geeft en inzicht geeft in de oorzaken van problematiek en van ziekten of de oorzaak ervan. Pyriet helpt  tegen bloedarmoede, en klachten aan het hart en de longen en werkt pijnstillend.  Versterkt de spieren, en wordt gebruikt bij griep en verkoudheid, bij ontsteking van de amandelen, bij zweren en abcessen, voor intense meditatie, bij bronchitis bij hoge koorts en bij abnormale en pijnlijke menstruatie. Pyriet staat ook wel bekend als "fool's gold"

Sterrenbeeld: Leeuw (22 Juli - 23 Augustus)
Chakra: Basis (1e)

Pyrolusiet:

"Verbetering van patronen". Laat je vasthouden aan patronen, verlicht bij uitputting, versterkt de levenswil, vermindert turbulente emoties. Maakt spontaner, sterkt de intuïtie en remt de eetlust.

Sterrenbeeld: Weegschaal (23 September - 23 Oktober)
Chakra: Kruin (7e)

Rhodoniet:

Rhodoniet is een uitstekende steen om in te zetten bij verwondingen. Werkt kalmerend en helpt om het hoofd koel te houden in bedreigende situaties. Kan goed ingezet worden bij ruzies en conflicten omdat hij je vergevingsgezind maakt en zorgt voor wederzijds begrip. Bevordert vriendschap en stimuleert verzoening, ondersteunt verlegen mensen. Helpt om opgekropte emoties los te laten, verzacht littekens zowel als op mentaal als op fysiek niveau, bij geestelijke vermoeidheid. Vermindert wrok en haat gevoelens, werkt kalmerend bij ergernissen, verwarring, paniek en angsten. Vermindert de zelfvernietigingsdrang,helpt tegen verslavingen en woede-uitbarstingen. Heeft een heilzame werking op wonden, insectenbeten, maagzweer en het auto/immuunsysteem, helpt bij wondgenezing en versterkt de spieren, stimuleert de bloedsomloop en is goed voor botten, hart en gehoor, bloeddrukverlagend, verbetert het geheugen, bij lever en nierproblemen.

Sterrenbeeld: Stier (21 April - 21 Mei)
Chakra: Hart (4e)

 Rhyoliet:

Rhyoliet heeft een positieve werking op de spijsvertering en uitscheiding. Helpt weefsel verharden en versterkt de aderen. Rhyoliet bevordert diepe slaap, diepe meditatie en spiritueel reizen. Rhyoliet helpt bij klachten aan de huid. Brengt in het hier en nu, schenkt zelfrespect, laat accepteren wie je bent, maakt de geest helder, brengt emoties in balans.

Sterrenbeeld: Steenbok (22 December - 20 Januari)
Chakra: Alle

Robijn:

Robijn is een steen die energie en kracht geeft, dit kan voor sommige die hier gevoelig voor zijn wel eens te veel zijn. Brengt levensvreugde en spontaniteit met zich mee. Zorgt voor een heldere en scherpe blik  houdt ten aanzien van waar je naartoe wilt en hoe je denkt dit te bereiken, bevordert commitment en bereidheid tot presteren. Brengt hartstocht en passie en werkt seksueel stimulerend. Werkt koortsverlagend en bloeddruk verhogend. Helpt tegen uitputting en prikkelbaarheid. Een steen die je sterk maakt, geeft vitaliteit, energie en levensvreugde, motiveert en enthousiasmeert. Heeft een positieve werking op de milt, de (bij)nieren, de voortplantingsorganen, de bloedcirculatie en werkt ontgiftend. 

Sterrenbeeld: Kreeft (22 Juni - 22 Juli)
Chakra: Basis (1e), Hart (4e)


Robijn in Zoisiet:


Robijn in Zoisiet buigt het negatieve naar het positieve, geeft creativiteit, moed en wilskracht, werkt ontgiftend, ontstekingsremmend, vermindert verzuring, helpt bij krampen in de onderbuik, versterkt het immuunsysteem.  Heeft een positieve werking op de eierstokken, teelballen, hart, milt, alvleesklier en longen, vermindert verzuring van spieren. Bevordert de vruchtbaarheid; prostaat, milt, eierstokken en teelballen. Brengt verborgen gevoelens naar boven, zorgt voor een goede dynamiek, (cel)regeneratie en potentie. 

Sterrenbeeld: Tweelingen (22 Mei - 21 Juni)
Chakra: Hart (4e), Voorhoofd (6e), Kruin (7e)

Rookkwarts:


Rookkwarts is een beschermende (aardende) steen, helpt om zaken op een nuchtere, realistische en pragmatische manier te bekijken, versterkt het verantwoordelijkheidsgevoel en laat je je dromen waar maken. Bevordert concentratie en ontgiften, voert negatieve energie af. Helpt los te laten en te accepteren en om te ontspannen. Beschermt tegen elektromagnetische straling. Vermindert depressie en faalangst. Helpt bij het stoppen van roken en verslaving, tegen nachtmerries en suïcidaliteit. Werkt bij bekkeninstabiliteit en heupenbekken. Helpt tegen (spier)verkrampingen, buikklachten, rug- en nekpijn, hoofdpijn, stress. Versterkt de zenuwen en heeft een positieve werking op de geslachtsorganen en benen.

Sterrenbeeld: Schorpioen (23 Oktober - 21 November)
Chakra: Basis (1e), Zonnevlecht (3e)Rozekwarts:

Roze kwarts is een steen die staat voor liefde en harmonie. Rozekwarts bevordert relaties tussen geliefden en vriendschap, maar ook naar jezelf toe. Versterkt de  zintuiglijke waarneming, stimuleert de fantasie en creativiteit. Bevordert inlevingsvermogen, mededogen en empathie, fijngevoeligheid en zelfrespect. De steen heeft een positieve werking op de geslachtsorganen.  Rozekwarts opent het hart en maakt je ontvankelijk voor liefde.

Sterrenbeeld: Weegschaal (23 September - 22 Oktober)
Chakra: Hart (4e)

Sardonyx:


Sardonyx is een chalcedoon/onyx variant die geluk brengt en stabiliteit geeft in  relaties. Stimuleert integriteit en maakt karaktersterk. Maakt vriendelijk en begripvol. De steen versterkt je waarneming en de zintuigen. Geeft meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.  Helpt bij oorklachten. Heeft een heilzame werking op buik, maag en darmklachten. Helpt bij het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam.

Sterrenbeeld: Ram (21 Maart - 20 April)
Chakra: Hart (4e), Kruin (7e)
 


Seleniet:

Seleniet, bekend als engelensteen, brengt balans en reinigt de aura. In spiritualiteit helpt Seleniet om mediamieke gaven te vergroten en inzichten te geven, versterkt engelenbewustzijn . Helpt om controle te hebben over jezelf en de kalmte te bewaren. Helpt tegen hyperactiviteit en gespannenheid. Werkt pijnstillend, o.a. bij voorweeën. Kan een heilzame werking hebben op epilepsie, oedeemvorming en het effect van vrije radicalen. Helpt bij hormoonschommelingen en geprikkeldheid, om af te schermen tegen negatieve energie en emoties van binnen en buitenaf, schenkt rust in het leven. Geeft houvast en controle. De steen heeft een positieve werking op ruggengraat, hersenen en versterkt weefsel. Seleniet heeft een bevorderende werking op de vruchtbaarheid en borstvoeding. Maakt  vitaal en vrolijk, versterkt de intuïtie. 


Sterrenbeeld: Stier (21 april - 21 mei)
Chakra: Voorhoofd (6e), Kruin (7e)


Seleniet (oranje):

Oranje seleniet zijn grote doorschijnende gipskristallen die worden gevormd door oxidatie van kalkhoudende kleiafzettingen. Seleniet is DE engelensteen met perfecte vibratie.

Seleniet helpt tegen hyperactiviteit en gespannenheid, werkt pijnstillend, ook bij voorweeën. Kan een heilzame werking hebben op epilepsie, oedeemvorming en het effect van vrije radicalen. Helpt bij hormoonschommelingen en geprikkeldheid. Geeft houvast en controle. Heeft een positieve werking op de ruggengraat, de hersenen en versterkt weefsel en botten. Heeft een bevorderende werking op de vruchtbaarheid en borstvoeding. Maakt jong, vitaal, vrolijk en vers. Versterkt engelenbewustzijn, laat je zuiver oordelen.

Sterrenbeeld: Stier (21 April - 21 Mei)
Chakra: Heiligbeen (2e), Kruin (7e)

Septarie:

Septarie wordt ook  wel dragonstone of schildpaddensteen genoemd, dit komt door zijn uiterlijk. Septarie is een combinatie van diverse soorten stenen samengekomen in een knolvormige samenklitten in kalkhoudende modder. Meestal calciet met gips, maar ook wel pyriet, markasiet, chalcopyriet of siederiet. Septarie heeft de eigenschap je daadkracht en eigenwaarde te schenken. Hij maakt je standvastig en tevens toegankelijk en open.
Septarie is een aardende steen die je vrolijkheid geeft en voor balans zorgt in het denken en je gevoel.

Sterrenbeeld:  Stier (21 april - 21 mei)
Chakra:  Basis (1e)

Shiva Lingham:

Linghams worden gevonden in de Narmada Rivier hoog in de bergen van Mandhata, een van de zeven heilige plaatsen van pelgrimage in India. Elke Lingham bevat heilige markeringen die op het voorhoofd van Lord Shiva te vinden zijn. Het gebruik van de steen werkt op de ademhaling en doorstroming van de vloeistoffen en creëert een evenwicht in het lichaam.iva Wordt gebruikt tegen problemen met voortplanting, impotentie, bij verwerking van trauma's, brengt mensen in balans
De Shiva Lingham steen gewijd aan de god Shiva van Narmadashawara is een heilige steen zowel voor Hindoes als voor Boeddhisten.

Sterrenbeeld: Schorpioen (23 Oktober - 21 November)
Chakra: Basis (1e)

Shungit:

Dit mineraal wordt beschouwd als een grote zuiveraar, zowel voor de geest als voor de emoties. Laat ontspannen en geeft rust. Tegen slapeloosheid, verlicht bij hoofdpijn.
Het wordt ook vaak gebruikt als een barrière voor elektromagnetische emissies en alle soorten frequenties die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

 
Chakra: Basis (1e)

Sneeuwkwarts:


Sneeuwkwarts helpt je verantwoordelijkheid te nemen en je niet uit het veld te laten slaan door (zelf opgelegde) beperkingen. Brengt balans en gelijkwaardigheid in relaties, zowel in partnerschap als in vriendschap. Helpt om je eigen potentieel te onderkennen en ernaar te leven. Brengt energie naar de lichaamsdelen die deze het hardst nodig hebben en bevordert de opnamen van mineralen en vitaminen. Sneeuwkwarts stimuleert sociale vaardigheden wat de samenwerking ten goede zal komen. Versterkt het ondersteunende vermogen en zorgvuldigheid. Versterkt de wervelkolom en de gewrichten. Versterkt de innerlijke bron, werkt genezend en reinigend en geeft je daardoor meer vitaliteit. Heeft een positieve werking op het immuunsysteem, de maag, darmen, lever, milt en longen.

Sterrenbeeld: Steenbok (22 december t/m 20 januari)
Chakra: AlleSodaliet:

Sodaliet staat voor kracht en troost. Simuleert om door te gaan ook wanneer het even moeilijk is. Staat voor waarheid, idealisme, trouw zijn aan je zelf en achter beslissingen kan gaan staan.  Helpt om belemmerende denk- en gedragspatronen los te laten, bij het verwoorden van gevoelens. Maakt ijverig, helpt bij ontstekingen, tegen dikke enkels, bij oververmoeidheid n duizeligheid, bij klachten aan hals en keel. Voor evenwichtige stofwisseling en koortsverlagend.

Sterrenbeeld: Boogschutter (22 November - 21 December)
Chakra: Keel (5e), Voorhoofd (6e)

Stromatoliet:

Stromatoliet staat voor versterking en aanpassingsvermogen. Versterkt alle weefsel, reinigt de darmen. Harmoniseert de hartwerking, brengt orde in het denken. Positief voor de bloedsomloop en het beenderstelsel.

Sterrenbeeld: Stier (21 April - 21 Mei)
Chakra: Basis (1e)

Thuliet:

Thuliet is de nationale steen van Noorwegen en staat voor zuivere healing & je hogere ik. Maakt creatief, stimuleert passie. Geeft levenskracht. Positief voor de vruchtbaarheid en eierstokken. Helpt om je wensen uit te laten komen.

Sterrenbeeld: Tweelingen (22 Mei - 21 Juni)
Chakra: Hart (4e)

Toermalijn Groen:

Toermalijn Groen maakt je sterker, goed voor het hart en lever, tegen longziekten, maakt je als een open boek voor jepartner, laat berusten in oud zeer, tegen infecties, bij grijze staar.

Sterrenbeeld: Vissen (20 Februari - 20 Maart)
Chakra: Zonnevlecht (3e), Hart (4e)

Toermalijn zwart:


Toermalijn zwart (ook bekend als Schorl) is een reinigende en beschermende steen. Ttegen allerlei soorten van hinderlijke stralingen afkomstig van computers, elektriciteit, zendmasten en aardstraling. Neutraliseert spanningen in de aura en beschermt tegen vervloekingen en zwarte magie. Geeft meer zelfvertrouwen, vermindert negatieve gedachten en schenkt daadkracht in moeilijke tijden. Helpt bij elektro-stress, wat een veroorzaker is van lusteloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn en/of depressie. Kan pijn, benauwdheid van de longen, haaruitval, zenuwachtigheid en spanningen verminderen van faalangst en reisziekte. 

Sterrenbeeld: Steenbok (22 December - 20 Janurai)
Chakra: AlleTijgeroog:

Tijgeroog is een beschermend en inzichtgevende steen. Maakt zelfbewuster en doelgerichter, stimuleert de kracht in jezelf. Tijgeroog helpt je om overzicht te krijgen en informatie te integreren in je bewustzijn, goed voor het zenuwstelsel. Geeft vertrouwen en moed en helpt om interne conflicten op te lossen. Tijgeroog vermindert besluiteloosheid, twijfels en verlegenheid en hij beschermt je tegen allerlei angsten en fobieën en helpt om geestelijk blokkades op te heffen, brengt kalmte bij materiële problemen. Helpt tegen depressies en verslavingen.

Sterrenbeeld:  Leeuw (23 Juli - 23 Augustus)
Chakra: Heiligbeen (2e), Hart (4e), Kruin (7e)

Tijgerijzer:

Een echte krachtsteen. Geeft vitaliteit, beschermt op spiritueel gebied, werkt snel en krachtig tegen vermoeidheid. Geeft nieuwe energie, bevordert ijzeropname, goed voor de spijsvertering en voor het zuurstoftransport.

Sterrenbeeld: Leeuw (23 Juli - 23 Augustus)
Chakra:  Basis (1e), Heiligbeen (2e), Hart (4e)

Unakiet:


Unakiet is een aardende en inzichtgevende steen, brengt evenwicht, sterkt de geest, bevordert zelfgenezing, werkt harmoniserend, kalmerend, geeft geduld. Helpt bij het doorbreken van belemmerende denkpatronen en blokkades, helpt bij frustratie en boosheid, zorgt voor een goed humeur, versterkt de conditie. Inzetbaar bij uitputting door ziekte, bij elektromagnetische straling. Hij vermindert frustratie en boosheid, helpt bij menstruatieklachten, chronisch haarverlies, eetstoornissen, reuma, stress en/of burn-out. Heeft een positieve werking op de geslachtsorganen, bronchiën, gewrichten, haargroei, het hart, de bloedsomloop. Versterkt huidweefsel, stofwisseling, spijsvertering, lever, mild, het imuunsysteem en de bijnieren. Bevordert de vruchtbaarheid en zwangerschap, tegen braakneigingen.   

Sterrenbeeld: Schorpioen
Chakra: Zonnevlecht (3e), Hart (4e)Woestijnroos:

Een woestijnroos (ook wel zandroos genoemd) is een mengvorm van het mineraal gips en zandkorrels die zijn ingebed in het kristalrooster van dat mineraal. Woestijnrozen worden ook wel gevormd met bariet. Het is geen zuiver mineraal en in strikte zin ook geen gesteente. Sommigen menen dat het toch het best onder gesteente in te delen valt.
Woestijnrozen worden gevormd in woestijnen waar grondwater door capillaire werking aan het oppervlak komt en daar snel verdampt. Het grondwater moet bovendien de juiste mineralen (gips en/of bariet) bevatten die achterblijven waar het water verdampt. Woestijnrozen zijn geliefde objecten onder de verzamelaars van mineralen.
Healers dichten heilzame werkingen aan de woestijnroos toe. Zo zou de woestijnroos helpen tegen straling en het bewustzijn uit het hart verbeteren.

Woestijnroos werkt positief voor o.a. ontgiften, inzicht, flexibiliteit en de uitlijning van de ruggengraat. Kan helpen bij chronische vermoeidheid, epilepsie, overgevoeligheid voor kou, het doorbreken van persoonlijke overtuigingen. Stelt je open voor opties en nieuwe mogelijkheden.

Sterrenbeeld:  Stier (21 april - 21 mei)
Chakra: Hart (4e), Kruin (7e)

Zonnesteen:


Zonnesteen leert genieten en geeft een positief kijkbeeld op de toekomst, een goed humeur en optimisme. Het versterkt de spieren en ondersteunt de zwangerschap. Zonnesteen vermindert sombere gedachten, helpt bij onzekerheid, angsten, ontkalking, depressie, keelpijn, maagzweren, reuma, tandbederf, hernia, rugklachten, acne tegen woede en depressies, verlicht bij reuma, keelontsteking en jodiumeczeem.

Sterrenbeeld: Leeuw (23 Juli - 23 Augustus)
Chakra: Basis (1e), Heiligbeen (2e)


Zoutsteen:

Vanuit de zoutmijnen in de Himalaya komt het "abrikooskleurige" Zout. Het zout is ongeveer 180 miljoen jaar oud, is ontstaan door het indrogen van oceanen en wordt gedolven op een diepte van maar liefst 250 meter. Hoe wij ons voelen en ons prestatievermogen hangt volgens wetenschappers sterk af van positieve en negatieve delen ("ionen") in de lucht. Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door o.a. beeldschermen, sigarettenrook, elektrische apparatuur, kan lusteloosheid en depressiviteit tot gevolg hebben. Dit verschijnsel kan tegen gegaan worden door een hoge concentratie van negatieve ionen welke aanwezig zijn bij zoutkristallen. Zout kan een belangrijke bijdrage leveren om elektrische lading in de woonruimte in evenwicht te brengen. Geen wonder dat welness centers, kuuroorden en ook sauna's met Himalaya-zout werken.
 

Zoutsteen zuivert de lucht als het ware van positief geladen ionen. Zoutsteen brengt evenwicht in de elektrische lading van ruimtes. Het is niet voor niets dat de lucht in de Himalaya zo zuiver is!

Chakra: Alle Chakra's